Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Lembaga Getah Malaysia (LGM) kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong Lembaga Getah Malaysia sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Lembaga Getah Malaysia
Penempatan:Pelbagai Negeri
Kelayakan:PMR/PT3/SPM/Diploma
Taraf Jawatan:Tetap
Tarikh Tutup:15 Mei 2024 (Rabu)

Jawatan Ditawarkan LGM

 1. Setiausaha Pejabat Gred N29
 2. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
 3. Penolong Pegawai Penyelidik Gred Q29
 4. Penolong Akauntan Gred W29
 5. Pembantu Kemahiran Gred H19
 6. Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19
 7. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
 8. Pembantu Penyelidik Gred Q19
 9. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
 10. Operator Loji Gred H11
 11. Pemandu Kenderaan Gred H11
 12. Pembantu Awam Gred H11
 13. Pengawal Keselamatan Gred KP11
 14. Pembantu Operasi Gred N11

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong Lembaga Getah Malaysia yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.
Iklan-Lembaga-Getah-Malaysia-Mei-2024

Cara Mohon Jawatan Lembaga Getah Malaysia

 • Permohonan jawatan kosong Lembaga Getah Malaysia diatas hendaklah melalui portal rasmi Lembaga Getah Malaysia di https://www.lgm.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan LGM 2024 yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan LGM 2024

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment