Jawatan Kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara Terkini.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN)
Penempatan:Rujuk Lampiran Dibawah
Kelayakan:PMR/PT3/SPM/Diploma/Ijazah
Taraf Jawatan:Tetap
Tarikh Tutup:08 Julai 2024 (Isnin)

Jawatan Ditawarkan LKTN

 1. Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E41
 2. Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E29
 3. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
 4. Pembantu Ehwal Ekonomi Gred E19
 5. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
 6. Pemandu Kenderaan Gred H11

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.
IKLAN-JAWATAN-KOSONG-LKTN-JUN-2024

Cara Mohon Jawatan Kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara

 • Permohonan jawatan kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara diatas hendaklah melalui portal rasmi LKTN di https://www.lktn.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan LKTN

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment