Jawatan Kosong PETRONAS Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Petroliam Nasional Berhad kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Terkini PETRONAS.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong PETRONAS sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Petroliam Nasional Berhad
Penempatan:Pelbagai Negeri
Kelayakan:Rujuk Lampiran Dibawah
Taraf Jawatan:Tetap/Kontrak
Tarikh Tutup:Rujuk Pautan Dibawah

Jawatan Ditawarkan PETRONAS

 1. Manager (Brand Performance)
 2. Manager (Process Technology)
 3. Executive (HR Information System)
 4. Executive (Employee Relations Downstream)
 5. Executive (Geoscience)
 6. Manager (Software Engineering)
 7. Executive (Data Science)
 8. Senior Manager (Data Science)
 9. Manager (Experience Management)
 10. Specialist (Water Technology)
 11. Executive (Development)
 12. Executive (Reservoir Engineering)
 13. Executive (Civil & Structural)
 14. Executive (Project Quality)

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan PETRONAS

 • Permohonan jawatan kosong PETRONAS diatas hendaklah melalui portal rasmi Petroliam Nasional Berhad di https://www.petronas.com/ atau pautan Senarai Jawatan PETRONAS yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan PETRONAS

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment