Jawatan Kosong MPOB Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Lembaga Minyak Sawit Malaysia kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Terkini MPOB.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong MPOB sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Lembaga Minyak Sawit Malaysia
Penempatan:Pelbagai Negeri
Kelayakan:PMR/PT3/SPM/Diploma/Ijazah
Taraf Jawatan:Tetap/Kontrak
Tarikh Tutup:27 Mei 2024 (Isnin)

Jawatan Ditawarkan MPOB

 1. Pegawai Penyelidik Gred Q41-Q53
 2. Pegawai Tadbir Gred N41
 3. Penolong Jurutera Gred JA29
 4. Jurufotografi Gred B29
 5. Penolong Pegawai Penyelidik Gred Q29
 6. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
 7. Jurufotografi Gred B21
 8. Pembantu Penyelidik Gred Q19
 9. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
 10. Pembantu Awam Gred H11
 11. Pemandu Kenderaan Gred H11
 12. Pembantu Operasi Gred N11

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong MPOB yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.
MPOB-Jumlah-Kekosongan-2024

Cara Mohon Jawatan MPOB

 • Permohonan jawatan kosong MPOB diatas hendaklah melalui portal rasmi Lembaga Minyak Sawit Malaysia di https://mpob.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan MPOB yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan MPOB

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment