Jawatan Kosong KWSP Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Terkini KWSP.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong KWSP sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Kumpulan Wang Simpanan Pekerja
Penempatan:Negeri Selangor Darul Ehsan
Kelayakan:Ijazah Sarjana Muda
Taraf Jawatan:Tetap/Kontrak
Tarikh Tutup:Rujuk Lampiran Dibawah

Jawatan Ditawarkan

 1. EPF Protege Programme
 2. Investment Management Compliance Executive
 3. Analyst | Analytics, Research & Investment Operations
 4. Executive | Enterprise Scorecards & Performance
 5. Executive | Strategic Planning & Advisory

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong Kumpulan Wang Simpanan Pekerja yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan KWSP

 • Permohonan jawatan kosong Kumpulan Wang Simpanan Pekerja diatas hendaklah melalui portal rasmi KWSP di https://www.kwsp.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan KWSP yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan KWSP

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

1 thought on “Jawatan Kosong KWSP Terkini 2024”

 1. Tuan/Puan selamat sejahtera.Saya Ranjani Ganesen.Kediaman ialah Mantin,Negeri Sembilan.Saya sudah lama mencari kerja,tapi saya tidak mendapat pekerjaan.Saya adalah memohon pekerja di Sekolah Tamil Ladang Cairo Mantin.(Guru membantu tadika).Saya telah mendaftar,tapi tiada maklumat tersedia.Saya menghadapi banyak masalah karana tidak mendapat pekarjaan.Saya dengan rendah hati meminta anda untuk membantu saya mendapatkan pekerjaan ini.Jika saya mendapat pekerjaan,masalah saya akan selesai.Terima kasih banyak-banyak!

  Reply

Leave a Comment