Jawatan Kosong FRIM 2024 : Pelbagai Jawatan Dibuka

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong FRIM 2024.

Maklumat Jawatan Kosong FRIM 2024

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong FRIM 2024 sebagaimana berikut:

Nama Jabatan:Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)
Penempatan:Negeri Selangor Darul Ehsan
Kelayakan:PMR/ PT3/ SPM
Taraf Jawatan:Tetap
Tarikh Tutup:22 April 2024 (Isnin)

Senarai Jawatan Kosong FRIM 2024

 1. Pembantu Akauntan Gred W19
 2. Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19
 3. Pembantu Penyelidik Gred Q19
 4. Pembantu Awam Gred H11

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan FRIM

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong FRIM 2024 yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan Kosong FRIM

 • Permohonan jawatan kosong FRIM 2024 diatas hendaklah melalui portal rasmi Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) di https://www.frim.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan FRIM 2024 yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan FRIM 2024

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

1 thought on “Jawatan Kosong FRIM 2024 : Pelbagai Jawatan Dibuka”

Leave a Comment