Jawatan Kosong RTM : Pelbagai Kekosongan Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Jabatan Penyiaran Malaysia kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Terkini RTM.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong RTM sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM)
Penempatan:Kuala Lumpur
Kelayakan:Diploma
Taraf Jawatan:MySTEP
Tarikh Tutup:05 Julai 2024 (Jumaat)

Jawatan Ditawarkan RTM

 1. Personel MySTEP Gred 29 (Komunikasi)
 2. Personel MySTEP Gred 29 (Reka Bentuk)
 3. Personel MySTEP Gred 29 (ICT)
 4. Personel MySTEP Gred 29 (Grafik)

Artikel Trending :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong Jabatan Penyiaran Malaysia yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan RTM

 • Permohonan jawatan kosong Jabatan Penyiaran Malaysia diatas hendaklah melalui portal rasmi MYFutureJobs di https://candidates.myfuturejobs.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan RTM yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan RTM

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment