Pengisian Jawatan SPP Sarawak Anggota Kumpulan Pelaksana 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong SPP Sarawak.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong SPP Sarawak sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP)
Penempatan:Negeri Sarawak
Kelayakan:PMR/PT3 & SPM
Taraf Jawatan:Interim (3 Tahun Kontrak)
Tarikh Tutup:31 Mei 2024 (Jumaat)

Jawatan Ditawarkan SPP Sarawak

 1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
 2. Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19
 3. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
 4. Penyelia Asrama Gred N19
 5. Pembantu Makmal Gred C19
 6. Pembantu Operasi Gred N11

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong SPP Sarawak yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan SPP

 • Permohonan jawatan kosong SPP Sarawak diatas hendaklah melalui portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) di https://www.spp.gov.my/ atau pautan Mohon Jawatan SPP Sarawak yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Mohon Jawatan SPP Sarawak

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment