Jawatan Kosong SPA Pahang Terkini 2024 : Baru Dibuka

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Terkini di SPA Pahang.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong SPA Pahang sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang
Penempatan:Negeri Pahang Darul Makmur
Kelayakan:PMR/PT3 & Ijazah
Taraf Jawatan:Tetap
Tarikh Tutup:28 Mei 2024 (Selasa)

Jawatan Ditawarkan SPA Pahang

 1. Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41
 2. Pegawai Syariah Gred LS41
 3. Pengawal Keselamatan Gred KP11
 4. Pembantu Awam Gred H11
 5. Pemandu Kenderaan Gred H11
 6. Penghantar Notis Gred N11
 7. Operator Loji Gred H11
 8. Pembantu Operasi Gred N11

Baca Juga

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong SPA Pahang yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan SPA Pahang

 • Permohonan jawatan kosong SPA Pahang diatas hendaklah melalui portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang di https://spa.pahang.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan SPNP yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan SPNP

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment