Banyak Jawatan SPN Selangor Terkini 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat Jawatan Kosong Terkini SPN Selangor.

Maklumat Jawatan Kosong

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong SPN Selangor sebagaimana berikut:

Nama Majikan:Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor
Penempatan:Negeri Selangor Darul Ehsan
Kelayakan:PMR/PT3/SPM/Diploma
Taraf Jawatan:Tetap
Tarikh Tutup:03 Jun 2024 (Isnin)

Jawatan Ditawarkan SPN Selangor

 1. Pelukis Pelan (Seni Bina)/Penolong Pegawai Seni Bina Gred JA29
 2. Penolong Juruukur Bahan Gred JA29
 3. Pembantu Veterinar Gred G19
 4. Pengawas Hutan Gred G19
 5. Pembantu Penguat Kuasa Gred KP19
 6. Pemandu Kenderaan Gred H11
 7. Pengawal Keselamatan Gred KP11

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong SPN Selangor yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan SPN Selangor

 • Permohonan jawatan kosong SPN Selangor diatas hendaklah melalui portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor https://www.selangor.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan SPN Selangor yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan SPN Selangor

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment