Baru Dibuka : Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024

Berita baik bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kini membuka peluang kerjaya dengan mengumumkan pelbagai jawatan kosong yang menanti individu yang berkelayakan. Berikut dikongsikan maklumat permohonan Jawatan Kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024.

Maklumat Permohonan

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi Jawatan Kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024 seperti berikut:

Nama MajikanDewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)
PenempatanKuala Lumpur
KelayakanSPM/ Diploma/ Ijazah
Taraf JawatanTetap & Kontrak
Tarikh Tutup16 Februari 2024 (Jumaat)

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) ialah pihak berkuasa tempatan di Malaysia yang mentadbir Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Agensi ini ialah di bawah Kementerian Wilayah Persekutuan.

DBKL bertanggungjawab pada kesihatan dan sanitasi awam pengurusan dan pembuangan sampah, perancangan bandar, perlindungan dan kawalan alam sekitar, pembangunan ekonomi dan sosial dan penyelenggaraan umum bagi infrastruktur bandar.

Senarai Jawatan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024

NOJAWATANGRED
1.Pegawai TadbirN41
2.Pegawai Perancang Bandar Dan DesaJ41
3.ArkitekJ41
4.Pegawai PenilaianW41
5.Penolong Pegawai PenilaianW29
6Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam)JA19
7.Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)N19
8.Pembantu MakmalC19

Baca Juga :

Syarat Asas Permohonan

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi jawatan kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024 yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan Kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024

  • Permohonan jawatan kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur 2024 diatas hendaklah melalui portal rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di https://www.dbkl.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan Kosong DBKL 2024 yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
  • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
  • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan Kosong DBKL 2024

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment