LEMBAGA TABUNG HAJI : IKLAN JAWATAN KOSONG 2024

Tabung Haji (TH) ialah singkatan bagi “Lembaga Tabung Haji”. Sebelum ini, TH dikenali sebagai “Lembaga Urusan dan Tabung Haji” atau LUTH di Malaysia yang berperanan untuk menguruskan perjalanan jemaah Haji dari Malaysia pergi ke Makkah pada setiap tahun. Bangunan ibu pejabat TH yang dikenali sebagai Menara TH Tun Razak, berlokasi di Jalan Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur, Malaysia. TH merupakan sebuah Institusi Kewangan yang sentiasa memastikan perjalanan operasi Haji berjalan lancar dan efisyen.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi Jawatan Kosong 2024 Lembaga Tabung Haji seperti berikut:

Maklumat Kekosongan

Nama Kementerian/ JabatanLembaga Tabung Haji (TH)
PenempatanPerlis, Terengganu, Kelantan, Sabah
KelayakanSijil Pelajaran Malaysia (SPM)
Taraf JawatanRujuk Lampiran Dibawah
Tarikh Tutup19 Februari 2024 (Isnin)

Senarai Jawatan Kosong 2024 Lembaga Tabung Haji

  1. Pemandu Negeri

Lihat Juga :

Syarat Asas Permohonan

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong 2024 Lembaga Tabung Haji yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.
jawatan kosong lembaga tabung haji

Cara Mohon Jawatan Kosong 2024 Lembaga Tabung Haji

  • Permohonan Jawatan Kosong 2024 Lembaga Tabung Haji diatas hendaklah dibuat melalui portal rasmi Tabung Haji di https://www.tabunghaji.gov.my/ atau pautan Senarai Jawatan Kosong 2024 Tabung Haji yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
  • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
  • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan Kosong 2024 Tabung Haji

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment