JAWATAN KOSONG 2024 PETRONAS : SENARAI JAWATAN & CARA MOHON

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi Jawatan Kosong 2024 PETRONAS seperti berikut:

Maklumat Kekosongan PETRONAS

Nama SyarikatPetroliam Nasional Berhad (PETRONAS)
PenempatanPelbagai Negeri
KelayakanRujuk Lampiran Dibawah
Taraf JawatanTetap & Kontrak
Tarikh Tutup29 Februari 2024 (Khamis)

Senarai Jawatan Kosong 2024 PETRONAS

 1. Executive (Data Science)
 2. Executive (Marine)
 3. Executive (Project)
 4. Executive (Tax)
 5. Manager
 6. Supervisor
 7. Administrator
 8. Training Coordinator

Lihat Juga :

Syarat Asas Permohonan

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan kosong PETRONAS yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Mohon Jawatan Kosong 2024 PETRONAS

 • Permohonan Jawatan Kosong 2024 PETRONAS diatas hendaklah dibuat melalui portal rasmi PETRONAS di https://www.petronas.com/ atau pautan Senarai Jawatan Kosong 2024 PETRONAS yang yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan.
 • Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Senarai Jawatan Kosong 2024 PETRONAS

Penafian: Pihak kami bukan dari mana-mana agensi Kerajaan terlibat. Maklumat yang terdapat dalam portal kerjakini.com adalah sahih dan diolah dari sumber rasmi kerajaan dan sumber yang dipercayai untuk memudahkan proses permohonan.

Leave a Comment