Jawatan Kosong MAIWP

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) sebagaimana berikut:

Maklumat Permohonan

Nama MajikanMajlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)
Lokasi KekosonganMAIWP Kuala Lumpur
KelayakanSPM/Diploma/Ijazah
Taraf JawatanTetap/Kontrak
Tarikh Tutup Permohonan23 Disember 2023 (Sabtu)

Jawatan Ditawarkan MAIWP

 1. Pegawai Latihan Gred E41
 2. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
 3. Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S29
 4. Pembantu Pegawai Latihan Gred E19
 5. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
 6. Pembantu Hal Ehwal Islam Gred S19

Syarat Jawatan Kosong MAIWP

 • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Jawatan Popular : Majlis Amanah Rakyat (MARA)
Jawatan Popular : Jawatan Kosong SPA

Permohonan Jawatan Kosong MAIWP

 • Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui pautan Permohonan Online yang boleh didapati melalui pautan yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
 • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
Perhatian kepada Pengguna Baru, selepas mendaftar sebagai pemohon / pengguna sistem pastikan anda memeriksa emel yang telah anda daftarkan dan mengaktifkan akaun sebelum log masuk.

Anda tidak boleh log masuk selagi tidak mengaktifkan link di emel anda.

Permohonan Online

Leave a Comment