Permohonan Bantuan Tunai (One-Off) RM300 Negeri Kedah (COVID-19)

Berikut dikongsikan maklumat meliputi Cara Permohonan Bantuan Tunai One-Off RM300 Negeri Kedah beserta syarat kelayakan permohonan dan cara bayaran:

bantuan covid-19 negeri kedah

CARA PERMOHONAN

  1. Pemohon boleh hubungi Pusat Khidmat DUN masing-masing bagi mendapatkan borang permohonan.
  2. Pemohon juga boleh mengisi borang melalui atas talian sekiranya disediakan oleh Pusat Khidmat DUN masing-masing.
  3. Borang yang lengkap diisi sama ada dalam bentuk Hard Copy atau atas talian hendaklah dihantar Pusat Khidmat DUN masing-masing.
  4. Setiap permohonan akan melalui tapisan oleh YAB MB, YB EXCO, YB ADUN Kerajaan dan Penyelaras DUN mengikut DUN masing-masing bagi memastikan mereka yang layak sahaja akan menerima bantuan ini.

SYARAT KELAYAKAN

Antara Syarat Kelayakan Bantuan Tunai One-Off RM300 Kedah adalah seperti berikut:
  • Mereka yang terputus pendapatan akibat COVID-19

CARA BAYARAN

  1. Permohonan yang berjaya dan layak akan menerima bantuan RM300 melalui pindahan secara online yang akan dikreditkan ke akaun bank penerima.
  2. Permohonan yang berjaya dan layak tetapi tidak mempunyai akaun bank akan menerima bantuan RM300 secara tunai melalui Pusat Khidmat DUN masing-masing.

HUBUNGI

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut berkaitan Bantuan Tunai One-Off Kedah, sila rujuk No. Pusat Perkhidmatan DUN masing-masing seperti berikut:
Selamat membuat Permohonan Bantuan Tunai One-Off RM300 Kedah!

2 thoughts on “Permohonan Bantuan Tunai (One-Off) RM300 Negeri Kedah (COVID-19)”

  1. Mcm mna aku nk mohon duot rm300 ni? Takkn takda link daftar online?aku tgah memerlukan duit ni?jgan kira nk politik korang ja?aku cawangan kuala muda.jgan smpai aku p samun menteri2 pukimak ni?

    Reply

Leave a Comment