Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sebagaimana berikut:-
MAKLUMAT PERMOHONAN
- Nama Majikan : Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ)
- Lokasi Kekosongan : Seluruh Malaysia
- Tarikh Tutup Permohonan : Terbuka Sepanjang Tahun
JAWATAN :
1. Pemeriksa Kenderaan Motor Gred AB19
2. Pembantu Penguatkuasa Gred KP19
3. Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred KP29
4. Pegawai Penguatkuasa Gred KP41
Untuk memohon lain-lain Jawatan (Mohon Disini)
2. Pembantu Penguatkuasa Gred KP19
3. Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred KP29
4. Pegawai Penguatkuasa Gred KP41
Untuk memohon lain-lain Jawatan (Mohon Disini)
- Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
- Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.
Cara Memohon
- Permohonan jawatan ini hendaklah dibuat SECARA ATAS TALIAN (ONLINE) melalui pautan yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
- Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
- Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
- Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
Saya amat suka dengan kerja kerajaan ini.
Saya muhammad firdaus bin mansor ingin mencari jawatan kosong jpj
Tolong beri saya peluang,untuk mencuba bidang baru dalam JPJ,selain dari sektor perkilangan..sekadar mencuba nasib,insyallah..
saye ingin mohon JABATAN PENGANGKUTAN JALAN RAYA