Permohonan Bantuan Khas We Care Sabah RM300 One-Off Di Semenanjung Kini Di Buka

Bantuan Khas We Care B40 khusus buat rakyat negeri Sabah kini dibuka bagi warganegara negeri Sabah dalam golongan B40 yang bekerja di Semenanjung Malaysia. Bantuan ini bertujuan untuk membantu golongan B40 yang terjejas bagi mengurangkan beban mereka sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) yang bakal berakhir pada 28 April 2020.

bantuan we care sabah

Kerajaan Negeri Sabah telah mengumumkan satu inisiatif dengan memberikan bantuan kepada rakyatnya yang bekerja di Semenanjung Malaysia dengan jumlah bantuan sebanyak RM300 secara one-off.

KELAYAKAN PERMOHONAN

Berikut adalah syarat permohonan

 • Pendapatan isi rumah dibawah RM4,360
 • Anak Sabah yang bekerja di Semenanjung Malaysia
 • Golongan B40

CARA MEMOHON

Warga Sabah yang memenuhi syarat kelayakan di atas boleh membuat permohonan secara online melalui laman web wecare.sabah dan lengkapkan maklumat permohonan seperti dibawah.
 1. Maklumat Peribadi
 2. Maklumat Pendapatan
 3. Maklumat Akaun Bank
 4. Pengesahan Maklumat

SEMAKAN PERMOHONAN

Semakan status permohonan dan semakan pembayaran boleh dilakukan dari semasa ke samasa di laman web rasmi wecare.sabah

9 thoughts on “Permohonan Bantuan Khas We Care Sabah RM300 One-Off Di Semenanjung Kini Di Buka”

 1. Tarikh memohon 12/4/20, hari ini 13/5/2020…1bulan sudah.. Dari Tarikh mendaftar (permohonan sudah diterima) sehinggalah ke hari ini ayat masih sama.. Tidak ada perubahan lain ayat tu.. Bila kita bertanya pada pegawai yang bertugas.. Cik sabar ye.. Apa2 semua akan Terter di page…. Jangan memain kuasa seorang yB itu dari rakyat… Wokeyyyyy

  Reply
 2. Tarikh memohon 12/4/20, hari ini 13/5/2020…1bulan sudah.. Dari Tarikh mendaftar (permohonan sudah diterima) sehinggalah ke hari ini ayat masih sama.. Tidak ada perubahan lain ayat tu.. Bila kita bertanya pada pegawai yang bertugas.. Cik sabar ye.. Apa2 semua akan Terter di page…. Jangan memain kuasa seorang yB itu dari rakyat… Wokeyyyyy

  Reply

Leave a Comment