Pemberian Telefon Bimbit Percuma Kepada Pelajar Dari Keluarga B40

YTL Foundation dengan kerjasama YES dan FrogAsia, menyediakan data mudah alih dan bahan pembelajaran atas talian secara percuma kepada semua pelajar yang berdaftar di sekolah kerajaan di Malaysia. Bersama-sama, kita menjaga keselamatan anak-anak dan terus menyokong pembelajaran mereka!

 • Untuk Semua – Akses kepada pembelajaran dan kuiz ulangkaji di tab ‘Sumber Pembelajaran’
 • Untuk Ibubapa – Mohon data 40GB percuma di tab “‘Pelan Data Percuma’
 • Untuk Guru – Calonkan pelajar dari keluarga B40 di tab ‘Para Guru’
telefon percuma

Bantulah kami untuk salurkan telefon bimbit percuma

Para guru yang dihormati, pihak YTL Foundation ingin menghulurkan bantuan dengan pemberian telefon bimbit secara percuma, lengkap dengan data 120GB ( iaitu 10GB sebulan selama 12 bulan) bagi membantu para pelajar dari keluarga B40 untuk meneruskan pembelajaran dari rumah. Sebagai pejuang barisan hadapan, mewakili para pelajar, kami memerlukan khidmat anda untuk mengenal pasti pelajar yang tidak mempunyai gajet untuk menerima manfaat ini.
Isikan Borang Pencalonan seperti di bawah. Sila bersedia dengan maklumat berikut sebelum mendaftar:
 1. Nombor kad pengenalan anda
 2. Nama & nombor kad pengenalan pelajar
 3. Nama & nombor kad pengenalan ibubapa

3 Langkah Mudah Untuk Menamakan Pelajar Yang Memerlukan Bantuan

 1. Namakan pelajar yang memerlukan bantuan
 2. Borang dilengkapkan oleh ibubapa
 3. Penghantaran telefon bimbit percuma dengan data 120GB kepada pelajar yang dinamakan
Perlukan bantuan lanjut? Sila klik di sini untuk soalan lazim.

22 thoughts on “Pemberian Telefon Bimbit Percuma Kepada Pelajar Dari Keluarga B40”

 1. Jika yg pemohon bukan penjaga anak bagaimana..adakah di luluskn..maksudnye yg dijaga adalah anak saudaranya..ibu kandung menyerah anknye ats jagaan kakaknye.mcm mana..disitu siapakah yg layak utk.memohon bantuan hp kepda murid ini.adakah ibu atau penjaga asal murid ini…mohon penjelasan?

  Reply
 2. Risau berkemungkinan anak ini tidak mendapat ape yg sepatutnye..jika perlu lebih baik rujuk kepd guru kelas utk murid2 yg dr golongan B40 ni mengesahkn dimana siapa penjaga yg sbnar yg berhak memohon.sbb guru2 mesti ada menyimpan profil murid yg sah..dimana ank dibawah jagaan ibu saudara @ nenek mohon selidik trlbh dahulu.

  Reply
 3. Sy dh lulus..dpt msj hari tu..akan dihantar 22/8 tp xsampai2 lagi..ada member dh dapat sama jg dgn tarikh dihantar dgn sy..sy cuba cek balik tp keluar dlm proses pulak…mcm mn pulak ya…

  Reply
 4. Saya telah cuba untuk semak permohonan bantuan telefon pintar yang dimaksudkan diatas. akan tetapi ruangan untuk mengisi nombor maykad/maykid anak sudah didaftarkan, Berkemungkinan pihak sekolah atau guru telahpun mendaftarkan diatas maykid anak saya, tetapi sehingga hari ini tidak ada apa-apa pemberitahuan daripada pihak sekolah kepada saya… Harap maklum..

  Reply
 5. Aslmkum…anak kamek Nang betul nak memerlukan tlfn tuk.kinek tuk Belarjar online d rumah gunalah tlfn satu ya ajak.tlfn Kamek.nak sekolah menengah sampe 13 group.ngekot mata pelajaran.di tambah sekolah rendah 3 org gik guna juak tpn ya juak.sampe bergegar skrin tpn menandakan tlfn reging.kmk betoi2 memerlukan tpn.nak beli x mampu.anak 7 org.bantuk lah kamek.

  Reply

Leave a Comment